Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid er kåret til Årets Businessbil 2021 i et stærkt felt med opladningshybrider, elbiler og firmabiler med dieselmotor.

Volvo V60 D4 Aut. R-Design og Mercedes C300 de stationcar AMG Night Edition besatte en delt andenplads i det tætte finalefelt, mens VW Passat GTE Variant fulgte lige efter som nummer fire.

Bag kåringen, der har fundet sted siden 2005, står JyllandsPosten og Business Danmark. Juryen består af otte professionelle firmabilister, to motorjournalister og en fysioterapeut til bedømmelse af ergonomien i bilerne.

Peugeot 508 SW, der klarer 60 km på ren el, hentede sejren hjem på en kombination af en velfungerende drivlinie, meget udstyr, god plads og en attraktiv pris og beskatningsværdi.

Det trak også op i bedømmelsen, at man som alternativ kan vælge en 508 SW med 130 HK dieselmotor, automatgear og pænt udstyr til samme lave pris og beskatning.

Lars Bundgaard, der er formand for trafikpolitisk udvalg hos Business Danmark, uddyber begrundelsen for kåringen af Peugeot 508 SW:

“Årets vinder er på alle måder en fleksibel firmabil. Den byder på både genopladelig hybridteknologi og klassiske dyder som en indbydende kabine med overskuelig instrumentering, gode køreegenskaber og en stor sikkerhedspakke til en meget fornuftig beskatningspris. Valget viser også, at firmabilister i stigende grad er klar til at tænke grønt”.

Hos Peugeot Danmark hersker stor tilfredshed med kåringen i det imponerende felt:

”Vi er meget stolte over at vinde Årets Firmabil 2021. Først og fremmest fordi dette er brugernes pris, og det er virkelig en blåstempling, men også fordi vi er de første til at vinde med en plug-in hybrid”, siger direktør for Peugeot Danmark, Joakim Læbo.

Ud over de fire førnævnte bestod finalefeltet i år også af VW ID.3 Style, Tesla Model 3 Standard Range Plus, BMW 330e Touring M-Sport, Skoda Superb Combi Business 2.0 TDI DSG 150 og Audi A4 Avant 35 TDI S-tronic Prestige Plus.

Det er 15. gang, Årets Businessbil i Danmark kåres. I år er første gang, at en plug-in hybrid henter titlen. Sidste år løb BMW 320d Touring med sejren.