Siden 1919 har Citroën konstant udfordret markedet med antikonformistiske og revolutionære biler, der er endt med at blive ikoner.

Senest har mærket i dets 100-års jubilæum afsløret sit bud på en fremtidig bybil, der sigtes mod at kunne gøres tilgængelig for alle.

Citroën Ami One Concept er visionen om frihed i byen. Den kombinerer alle fordelene ved at være 100% elektrisk med et frækt, farverigt design og stor brugervenlighed, samtidig med at den er komfortabel og praktisk.

Det unikke konceptkøretøj er er ultra-kompakt: 2.5 m lang, 1.5 m bred og 1.5 m høj.

Ami One Concept giver stor frihed til mobilitet og henvender sig til alle i byerne. Citroën har tænkt Ami One Concept som et alternativ til offentlig transport og andre individuelle transportmidler (2-hjulede). 

Ami One Concept kører 100% elektrisk og er således både miljøvenlig og driftsøkonomisk. Den kører op til 45 km/t uden at udlede CO2.

Aktionsradius er 100 km, så der er mulighed for mange små byture. Opladning sker på blot 2 timer via et ladekabel tilsluttet en offentlig ladestander eller en Wall Box.

Da Citroën Ami One Concept er 100% online, er smartphonen en væsentlig del af betjeningen af bilen. F.eks. oplåses Ami One Concept ved at scanne en QR kode på dørgrebene.

Når føreren har sat sig ind, sættes smartphonen i Drive POD holderen – og kommunikationen mellem Ami One Concept og føreren kan begynde.