Citroën præsenterer den nye C5 Aircross. 100% SUV i formgivningen med de store hjul, et muskuløst og beskyttende design og høj frihøjde. Og uden tvivl en Citroën p.g.a. personligheden, de grafiske elementer og de mange muligheder for en personlig tilpasning.

Den nye C5 Aircross SUV er den mest komfortable og mest fleksible i sit segment. Med Best in Class bagagerumsvolumen fra 580 til 720 liter – afhængig af om sæderne er kørt frem. Den er omfattet af Citroën Advanced Comfort-programmet, som med store nyheder som Progressiv Hydraulisk Stop-affjedring®, sæder med Advanced Comfort samt 3 separate multifunktionelle bagsæder. En Next Generation-SUV med 20 hjælpefunktioner til kørslen og 6 online kommunikationsteknologier.   

C5 Aircross er 4,50 m lang og skiller sig ud fra konkurrenterne ved at have en personlighed fuld af beslutsomhed og energi – og uden at være aggressiv. Den frisker SUV-segmentet op med sin store og imponerende front, en høj motorhjelm, stærke grafiske komponenter som Airbump® med farvet indsats, store hjul på 720 mm i diameter, frihøjde på 230 mm, beskyttelser nederst på karrosseriet, hjulkasser samt stylede og to-farvede tagbøjler.

Den nye C5 Aircross SUV er forsynet med et stort panoramaglastag. Taget, som med et ubrudt rudebælte hele vejen rundt og en forkromet signatur med form som et “C”, syner flydende, og signalerer plads og rummelighed. Den store og brede bagende vidner om et stort og rummeligt bagagerum. Lygterne er udstyret med fire aflange 3D-moduler med LED i begge sider.

Kabinen i den nye C5 Aircross SUV er rummelig og flot. Den kombinerer de store og flydende rum og bevarer samtidig fokus på funktionaliteten. Det robuste instrumentbord, hvor alt er placeret i vandret plan, har formstøbte bånd, der strækker sig over hele dets bredde.

I førersiden består instrumentgruppen af en 12,3″ indstillelig TFT-digital skærm, der viser de udvalgte kørselsoplysninger i førerens synsfelt. Den brede og høje midterkonsol, de omsluttende sæder, hvis høje stilling giver et godt overblik over vejen samt farverne og materialerne, fuldender indtrykket af sikkerhed, velvære og raffinement i kabinen.

Den nye C5 Aircross SUV er udstyret med Progressive Hydrauliske Stop®-affjedringen – en opfindelse der er blevet til som et resultat af Citroëns ekspertise inden for undervogne. Med denne teknologi, der stammer fra mærkets erfaring inden for motorsporten, er det muligt at opnå en bedre absorbering af vejens ujævnheder. Teknologien giver en større frihed, medfører en “flyvende tæppe-effekt”, og du får en fornemmelse af, at bilen flyver hen over vejen.

De brede og indbydende sæder i den nye C5 Aircross SUV giver passagererne fornemmelsen af at sidde i en lænestol eller i en dagligstue på hjul. Sæderne er både bløde og faste takket være et 15 mm tykt skumlag. Forsæderne er udstyret med en særlig skum, så man undgår, at de synker sammen efter flere timers kørsel samt en højdeindstilling, nakkestøtter, der er justerbare i højden og dybden samt et multipunkts-massagesystem. 

Ny C5 Aircross SUV er med sine tre separate og multifunktionelle bagsæder (forskydelige og nedfældelige) segmentets mest fleksible SUV. Sæderne er lige brede og kan justeres i længden, så det er muligt at indrette kabinen eller bagagerummet. Ryglænene kan indstilles i 5 positioner, og sæderne kan let fjernes takket være en flad vognbund med to højder. Den nye C5 Aircross SUV har også et utal af opbevaringsrum, bl.a. byder midterarmlænet på et stort, afkølet rum.

Citroën C5 Aircross indeholder teknologier, som er de første skridt mod en selvkørende bil: Active Safety Brake, Post-collision Safety Brake, aktivt blindvinkelsystem, aktiv vejstribealarm, aktiv fartpilot med Stop&Go, advarsel om kollisionsrisiko, Coffee Break Alert, uopmærksomhedsalarm til fører, skiltegenkendelse med hastighedsanbefaling, Highway Driver Assist og automatisk skift mellem nær- og fjernlys. 

Der tilbydes også en bred vifte af teknologier, der har til formål at øge komforten i kabinen: Nøglefri adgang og start, elektrisk parkeringsbremse, Park Assist, bakkamera med Top Rear Vision og Vision 360.

Herudover teknologier, der vil gøre din kørsel nemmere under alle forhold såsom Grip Control med Hill Assist Descent (forstærket kraftoverførsel på alle vejbelægninger), hjælp til start på skrånende vej, statisk svinglys og anhængerstabilisator.

Den nye C5 Aircross SUV fås med flere effektive og højtydende Euro 6.2 motorer med 6-trins manuel gearkasse eller 8-trins automatgearkasse EAT8. Effekt 130-180 HK. Endeligt motorprogram, der tilbydes på det danske marked, er ikke kendt i skrivende stund.

Forventet Danmarkspremiere i marts 2019.

Visse udstyrsdetaljer nævnt i ovenstående kan være option på det danske marked. Kontakt salgsafdelingen for yderligere info.