Efteråret er over os, og det betyder, at det er blevet tid til at skifte fra sommer- til vinterdæk.

Selv om vi i Danmark i de senere år har haft forholdsvis milde vintre, anbefaler FDM at skifte til vinterdæk på denne årstid.

Sommerdæk fungerer bedst ved temperaturer over 7 grader. Ved temperaturer herunder er den blødere gummiblanding i vinterdæk bedre egnet til sikker kørsel.

Har du allerede i forvejen dine vinterhjul opbevaret hos os, skal du blot kontakte Helle eller Patrick på værkstedet og booke din tid til ombytning.

Pris for hjulskift og opbevaring frem til næste hjulskift i foråret er blot kr. 499,-.

Har du behov for et sæt helt nye vinterhjul, er René og Ronni på reservedelslageret klar med et knivskarpt tilbud. Vi garanterer, at vore dækpriser er yderst konkurrencedygtige!

Du finder kontaktoplysningerne til værksted og reservedelslager nederst på siden.

Vidste du, at…

Der er tre fundamentale forskelle på sommer- og vinterdæk: Gummiblanding, struktur og slidbane.

Vinterdæk har et højere indhold af naturgummi, hvilket holder dem mere smidige i kulden. Jo blødere dækkene er, jo bedre kan de fæste sig til vejoverfladen og dermed sikre forbedret vejgreb og kontrol. Til forskel fra sommerdæk, som hurtigt bliver hårde i kulden, fungerer vinterdæk bedst i temperaturer under +7°C.

Vinterdæk har samtidig tusindvis af små riller (kaldet lameller) i slidbaneblokken. De anvendes til at fortrænge vand og forhindre aquaplaning. Disse riller gnaver sig ned i sneen, sluddet og isen og sikrer optimalt vejgreb.

Vinterdæk har også dybe riller i slidbanemønstret. Det betyder, at der er plads til sneen. Af en eller anden grund er der ikke noget, der holder bedre fast i sne end sne, og den sammenkørte sne gør fastholdelsen endnu bedre, hvilket forbedrer muligheden for at styre og bremse og samtidig giver bilen yderligere trækevne til at køre fremad på sne- og isdækkede veje.

Læs FDM’s anbefalinger omkring kørsel med vinterdæk her

Patrick Lauridsen

Patrick Lauridsen

Værkførerassistent

Tlf: 76701306

Helle Skov

Helle Skov

Indskriver

Tlf: 76701313

René Sewerin

René Sewerin

Reservedelschef

Tlf: 76701305

Ronni T. Jensen

Ronni T. Jensen

Reservedelsekspedient

Tlf: 76701312