Den første nattefrost har allerede vist sig, og urene har vi indstillet til vintertid.

Dermed er det også nu, bilen skal have sommerdækkene skiftet ud med vinterdæk.

Har du allerede dine vinterhjul opbevaret hos os, skal du blot ringe til Patrick eller Helle på værkstedet og booke en tid til ombytning.

Har du behov for et sæt helt nye vinterhjul, er René og Ronni på reservedelslageret klar med et knivskarpt tilbud. Vi garanterer, at vore dækpriser er blandt de bedste i landet!

Du finder kontaktoplysninger til værksted og reservedelslager nederst på siden.

Fakta om vinterdæk

Der er tre fundamentale forskelle på sommer- og vinterdæk: Gummiblanding, struktur og slidbane.

  • Vinterdæk har et højere indhold af naturgummi, hvilket holder dem smidige i kulden. Jo blødere dækkene er, jo bedre kan de fæste sig til vejoverfladen og dermed sikre forbedret vejgreb og kontrol. Til forskel fra sommerdæk, som hurtigt bliver hårde i kulden, fungerer vinterdæk bedst i temperaturer under +7°C.
  • Vinterdæk har samtidig tusindvis af små riller (kaldet lameller) i slidbaneblokken. De anvendes til at fortrænge vand og forhindre aquaplaning. Disse riller gnaver sig ned i sneen, sluddet og isen og sikrer optimalt vejgreb.
  • De har også dybe riller i slidbanemønstret. Det betyder, at der er plads til sneen. Af en eller anden grund er der ikke noget, der holder bedre fast i sne end sne, og den sammenkørte sne gør fastholdelsen endnu bedre og giver bilen yderligere trækevne til at køre fremad på sne- og isdækkede veje.

Læs FDM’s anbefalinger omkring kørsel med vinterdæk her

Patrick Lauridsen

Patrick Lauridsen

Værkførerassistent

Tlf: 76701306

Helle Skov

Helle Skov

Indskriver

Tlf: 76701313

René Sewerin

René Sewerin

Reservedelschef

Tlf: 76701305

Ronni T. Jensen

Ronni T. Jensen

Reservedelsekspedient

Tlf: 76701312