Med den nye ë-C3 skriver Citroën et nyt og vigtigt kapitel for mærket.

Citroën præsenterer den fjerde generation af den populære C3 med en klar ambition om at tilbyde klassens mest komfortable elbil til en fordelagtig pris, som gør elektrisk mobilitet tilgængelig for alle – uden at gå på kompromis med hverken udstyr eller design.

C3 er mærkets mest populære model og er solgt i mere end 5,6 mio. eksemplarer siden lanceringen af den første generation i 2002. C3 har også kørt sig ind på toppen af salgslisten i Danmark, hvor den er solgt i mere end 67.300 eksemplarer.

Med ë-C3 er det første gang, en bil i bysegmentet er udstyret med Citroën Advanced Comfort® affjedring, som sikrer en jævn kørsel med minimale vibrationer.

Komforten løftes yderligere med de støttende Citroën Advanced Comfort® sæder (afhængig af udstyrsniveau). Læg dertil den stille elektriske kørsel og den hævede køreposition.

Komfort handler også om rummelighed, og derfor er ë-C3 på alle leder og kanter gjort mere rummelig end forgængeren. Den har en højde på 1.57 m, hvilket giver 30 mm ekstra loftshøjde for passagerne fortil. Albuepladsen til passagerne på bagsæderne er øget med 19 mm, mens pladsen til knæet er mere end 20 mm større end gennemsnittet i samme klasse. Bagagerummet kan rumme 310 liter, og der er diverse opbevaringsmuligheder i både dørpaneler, midterkonsol m.m.

Med en frihøjde på 163 mm (mod forgængerens 135 mm) er passagerne sikret en lettere ind- og udstigning samtidig med, at man oplever en mere sikker kørsel over fartbump, huller m.m.

Den nye ë-C3 er bygget på en smart og effektiv global platform, som er udviklet i Europa. Batteripakken på 44 kWh tilbyder en rækkevidde på op til 320 km*, mens opladningstiden under optimale ladeforhold ved hurtig-/lynopladning fra 20-80% er på blot 26 min. ved maks. ladeeffekt (100 kW DC). Den nye ë-C3 er derfor perfekt til alle hverdagens daglige køreture og fritidsaktiviteter.

Motoren yder 113 HK, og med en topfart på ca. 135 km/t har ë-C3 rigelig kraft og performance til hverdagens kørsel.

Du får også mange fordele via tilslutningstjenesterne, der er tilgængelige via MyCitroën-app’en. Her kan du f.eks. nemt overvåge batteriniveauet.

Den nye Citroën ë-C3 forventes klar på det danske marked i foråret 2024.

 

*Påvirkes af bl.a. kørestil, hastighed, vejr og tilvalg af udstyr.